Veel gestelde vragen

Wij helpen u graag verder

De meest gestelde vragen over Walls2Paint voor u op een rijtje.

Walls2Paint is voor de professionele verwerker en mogelijk ook de particulier verkrijgbaar via de hout- en bouwmaterialenhandel in Nederland. Bekijk hier uw dichtstbijzijnde verkooppunt. Daarbij staat vermeld of de dealer ook verkoopt aan particulieren.

Ja dat kan. Met de wandpanelen van Walls2Paint kunnen snel meer meters gemaakt worden, aangezien de wandpanelen een grote afmeting hebben. Wandpanelen hebben echter alleen een messing en groef aansluiting aan de lange zijde. Wanneer het plafond een totale lengte heeft van 260 cm of korter is dit geen enkel probleem. Wanneer het plafond langer is, dan is dit qua aansluiting minder eenvoudig en behoudt u een naad tussen de platen.
Walls2Paint heeft een P4 spaanplaat als basis, welke niet geschikt is voor toepassing in vochtige ruimtes.
Door gebruik te maken van bijpassend lijstwerk. Zie ook de pagina verwerking.
Kleine beschadigingen van de verflaag kunnen worden gerepareerd door licht opschuren en opnieuw schilderen. Is de folie tot op het hout beschadigd dan moet het paneel vervangen worden.
Ja dat kan. De Walls2Paint panelen kunnen tegen een warmte van 100 graden Celsius. Specifiek voor het gebruik van inbouwspots verwijzen wij u graag naar een dealer van de gewenste lampen. Dit gericht op warmte productie van de spot en de mogelijkheid tot isolatie.
De wandpanelen dienen afgewerkt te worden met een watergedragen acrylverf. Na het aanbrengen van de eerste verflaag dienen eventuele oneffenheden en de tong- en groefverbinding licht opgeschuurd te worden met een kleine korrel (<120). Alleen na de eerste verfgang is schuren nodig. Bij de tweede en eventueel derde verfgang is schuren niet noodzakelijk. Het advies is om de wandpanelen drie keer te verven. Met hoogwaardige verf volstaat twee keer verven voor een dekkend resultaat.
Houd voor het reinigen van Walls2Paint panelen de richtlijnen aan van de fabrikant van de verf die u gebruikt heeft voor de afwerking van de panelen.